NL editie / World edition

Elske Schouten


Elske SchoutenElske Schouten is correspondent Zuidoost-Azië voor NRC Handelsblad, nrc next en het radioprogramma Dichtbij Nederland. Vanuit standplaats Jakarta zoekt ze een antwoord op de vraag: wat betekenen economische groei, politieke besognes en religieuze spanningen voor de gewone man? Hiervoor studeerde Elske moleculaire biologie en journalistiek. In 2005 begon ze op de economieredactie van NRC Handelsblad.

"Af en toe kom je terug van een interview en denk je: wauw, wat een indrukwekkend iemand! Die doet echt goed werk. Moedig, inspirerend, onbaatzuchtig. Maar in het dagelijks nieuws is weinig plaats voor willekeurige wereldverbeteraars. Vandaar dat ik met One11 mijn kans greep om een van mijn helden te portretteren. Bovendien vind ik het zo’n mooi idee: met tientallen collega’s van verschillende media een inspirerend nieuwjaarscadeau maken. Daar wilde ik bij horen."

Elske Schouten werkt voor: NRC Handelsblad / nrc.next / Dichtbij Nederland - NTR

Normawati

Normawati

Hoewel ze zelf wordt bedreigd, blijft Normawati mishandelde arbeidsmigranten bijstaan. Ze roept mensenmakelaars tot de orde.Waar