NL editie / World edition

Jeroen Akkermans


Jeroen AkkermansJeroen Akkermans verslaat sinds 2001 het nieuws uit Duitsland en andere landen in Oost-Europa. Hij begon in 1989 op de speciale Europa-redactie van het RTL Nieuws. Daarna was Akkermans correspondent in Moskou en Londen.

"Journalisten schuilen graag onder de warme deken van de neutraliteit. Wie objectief probeert te zijn, moet op de kant blijven staan, zo luidt een journalistieke wet, zelfs als er iemand dreigt te verzuipen. Dus wij journalisten hoeven niet bang te zijn voor natte kleren.  Maar wie altijd op het droge staat en nooit hoeft te watertrappelen om boven te blijven, verliest het vermogen om tegen de stroom in te zwemmen. Neutraliteit en objectiviteit glijden dan al snel af naar onverschilligheid. De bouwers van One11 trekken door het slijk van de samenleving en weten soms een gaatje te dichten. Dat is meer waard dan alleen een goed verhaal."

Jeroen Akkermans werkt voor: RTL

Norbert Denef

Norbert Denef

Norbert Denef is als misdienaar seksueel misbruikt. Hij gaat voor in de strijd om gerechtigheid, maar wordt beschouwd als een paria.Waar