NL editie / World edition

Koert Lindijer


Koert LindijerTwintig jaar na mijn geboorte in Rotterdam begon ik in 1973 aan mijn lange reis door Afrika. Tien jaar later werd ik correspondent. Mijn reis is nog lang niet ten einde. Geen groter geluk dan reizen, geen beter gevoel dan als je niet weet waar je de komende nacht zal slapen. En geen grotere voldoening dan wanneer je altijd weer bij Afrikanen een slaapplaats vindt. Afrika is vol humaniteit, voldoende om me later op de been te houden.

"Afrika is mensen. Politiek is er cynisch en vaak onvolwassen, de dynamiek ligt bij de gewone mensen. Het continent is vol met mensen die in hun kwetsbare bestaan initiatief nemen voor verandering. Over die mensen wil ik schrijven. En One11 biedt die kans."

Koert Lindijer werkt voor: NRC Handelsblad

Godfrey Bulla

Godfrey Bulla

Hij zag zijn oom zonder hoofd, stond oog in oog met leeuwen. Omgeven door andere desperado's ging Godfrey Bulla obsessief op zoek naar onderwijs, en hij vond het.

Chinua Achebe

Chinua Achebe

Chinua Achebe schreef in 1958 zijn magnum opus Things Fall Apart, een roman over Afrika op het keerpunt van de kolonisatie. Nu blikt hij terug. "We moeten zelf goede leiders kweken."Waar