NL editie / World edition

Yolanda Bobeldijk


Yolanda BobeldijkSinds oktober 2008 is Yolanda Bobeldijk (1985) vanuit standplaats Londen werkzaam als correspondent in Groot-Brittanni├ź en Ierland voor onder meer de Geassocieerde Pers Diensten (GPD).

"One11 is een mooi initiatief omdat het de gelegenheid biedt om opbouwende, inspirerende mensen nu eens uitgebreid aan het woord te laten. Derek Derenalagi (36) is zo iemand. Hij verloor beide benen toen hij in Afghanistan over een bermbom reed en zal de rest van zijn leven gehandicapt zijn. Ondanks het zware ongeval staat hij zeer positief in het leven. De steun van zijn vrouw en zijn christelijke geloof helpen hem daarbij. Momenteel traint hij om in 2012 mee te doen aan de Paralympische Spelen in Londen. Derek wil laten zien dat het leven niet stopt als je om wat voor reden dan ook gehandicapt raakt. In de huidige wereld waar slecht nieuws toch veelal overheerst is het belangrijk om ook dit soort opbouwen de verhalen te blijven vertellen."

yolandabobeldijk.com


Yolanda Bobeldijk werkt voor: GPD

Derek Derenalagi

Derek Derenalagi

De bermbom veranderde zijn kijk op het leven. De Britse militair Derek Derenalagi mist zijn benen, maar blijft speerwerpen en kogelstoten om anderen te inspireren.Waar