NL editie / World edition

Sander van Hoorn


Sander van HoornSander van Hoorn werkt sinds 2006 als correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Daarvoor was hij verslaggever voor de NOS Radio.

"Als je naar de uitgesproken meningen kijkt, lijkt het conflict tussen Israël en de Palestijnen heel overzichtelijk. De ene kant is goed en daarmee is de andere kant (dus) fout. Je hoeft niet eens zo lang hier te zijn om de grijstinten te zien, de mensen die niet passen in het standaardpatroon. Voorbeelden zijn er aan beide kanten. Mensen die niet alleen uit piëteit met de ander, maar ook uit welbegrepen eigenbelang willen dat het anders gaat. Door de eigen samenleving, maar ook daarbuiten worden ze maar al te vaak gezien als verraders of op zijn minst als mensen die de vuile was buiten hangen, in een situatie waarin dat even niet handig is. Dat ze het juist doen uit liefde voor die samenleving, wordt niet begrepen."

Sander van Hoorn werkt voor: NOS

Yehuda Shaul

Yehuda Shaul

Hij was soldaat, deed immorele dingen en praat daar nu over met andere dienstplichtigen. Hij doorbreekt de stilte rondom Israëls leger, dat volgens hem onmisbaar is.Waar