NL editie / World edition

Laura Schalkwijk


Laura SchalkwijkLaura Schalkwijk (31) werkt sinds 2005 bij het AD, momenteel als algemeen verslaggeefster en schrijft over alle onderwerpen. Ze woont in Rotterdam, bokst en hardloopt, leest regelmatig een boek, eet graag met familie en vrienden. Houdt van haar stad, maar ook van Frankrijk, Portugal en Italië.

"Journalisten lijken vaak vooral cynisch. We zouden alleen maar het slechtste willen denken om verhalen te scoren. Natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor leed. Natuurlijk moeten we problemen aan de kaak willen stellen. Maar we mogen ook sprankjes hoop eruit lichten.
Met regelmaat hoor ik om me heen: er staat alleen maar ellende in de krant. Gelukkig schuwt mijn werkgever, AD, het optimisme niet. Tijdens een vergadering valt dagelijks de vraag: wie heeft een positief verhaal? Daar sta ik helemaal achter. Laatst heb ik samen met een collega een Marokkaanse moeder uit een Goudse probleemwijk geïnterviewd. Zij wist uit alle macht haar kinderen van de straat te houden. Haar kinderen horen niet bij de hangjongeren, worden soms gepest, maar ze gaan naar school en hebben een zonnige toekomst. Deze moeder is een vechter, haar gezin is een sprankje hoop.
Toen vlak daarna het verzoek kwam om mee te doen aan One11, heb ik geen moment getwijfeld. Je kunt wel klagen, maar heb je ook een oplossing? Wil je er zelf ook wat aan doen? Mijn verhaal gaat over Kirsten van den Hul, zo’n strijdvaardige en ambitieuze vrouw die nooit zal zeggen: Ja, maar..."

Laura Schalkwijk werkt voor: AD

Kirsten van den Hul

Kirsten van den Hul

Een vrijwel vrouwloos kabinet-Rutte en kwaliteit zijn volgens Kirsten van den Hul onverenigbaar. Realistisch het onmogelijke eisen, daar gaat het haar om.Waar