NL editie / World edition

Michel Krielaars


Michel KrielaarsMichel Krielaars (1961) studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de Russische geschiedenis. Hij was redacteur van het Ruslandbulletin, werkte als redacteur voor Oost-Europa en de Sovjet-Unie bij NOS Laat en Nova, schreef over die gebieden voor de Volkskrant en is sinds eind jaren negentig in dienst bij NRC Handelsblad, eerst als redacteur van de opiniepagina, later als kunstredacteur en chef van de kunstredactie. Sinds 2007 is hij correspondent voor die krant in Moskou. Ook schreef hij diverse romans en stelde hij met de slavist Hans Driessen de bloemlezing 'Ooggetuigen van de Russische geschiedenis' samen.

“Ik doe aan One11 mee omdat ik het belangrijk vind dat wordt onderstreept dat individuen als Bezroechin belangrijke bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeling van hun land.”

Michel Krielaars werkt voor: NRC Handelsblad

Vladilen Bezroechin

Vladilen Bezroechin

Een dief sloeg zijn vader invalide. Hij groeide op onder dictator Stalin. Maar wetenschapper Vladilen Bezroechin (79) blijft opgewekt experimenteren. Een wonder.Waar