NL editie / World edition

Olivier van Beemen


Olivier van BeemenOlivier van Beemen (1979) is sinds 2002 freelance correspondent in Parijs voor onder meer Het Financieele Dagblad, Elsevier en Knack (B). Hij schreef het boek 'In Parijs' (Balans, 2009) en een biografie van Charles de Gaulle voor Elsevier, getiteld 'Ter Herinnering' (2010).

"Toen een collega mij vroeg deel te nemen aan One11, leek mij dat een mooi plan. Alleen schoot mij niet direct te binnen over welke ‘held’ die ik de afgelopen jaren zou hebben gesproken, ik nu een mooi verhaal zou kunnen schrijven. Toen dacht ik aan bakker Djibril Bodian, die ik nog niet had gesproken, maar over wie ik wel had gelezen. Ik zocht hem op in zijn bakkerij in Montmartre, waar we een leuk gesprek hadden, terwijl hij druk in de weer was met zijn stokbroden. Ik waardeer het dat hij niet is gezwicht voor de verleidelijke rol van modelallochtoon, maar gewoon een ambitieuze Fransman is geworden, die zijn buitenlandse wortels niet verloochent."

Olivier van Beemen werkt voor: Het Financieele Dagblad / Elsevier

Djibril Bodian

Djibril Bodian

Als Afrikaanse immigrant leek hij gedoemd tot een hard leven in de betonnen banlieues. Nu bakt hij de lekkerste baguette van Parijs en levert hij aan de president.Waar