NL editie / World edition

Bram Vermeulen


Bram VermeulenBram Vermeulen (1974) woont sinds maart 2009 in Istanbul en is daar correspondent voor NRC Handelsblad, het NOS Journaal en de Wereldomroep. Daarvoor was hij zeven jaar correspondent in zuidelijk Afrika voor dezelfde media vanuit Johannesburg, Zuid-Afrika. In 2008 werd hij door de Nederlandse Vereniging van Journalisten uitgeroepen tot Journalist van het Jaar vanwege zijn berichtgeving over de gewelddadige verkiezingen in Zimbabwe. Hij schreef het boek 'Help ik ben blank geworden', over zijn mislukte integratie in Afrika. Vermeulen studeerde journalistiek in Tilburg en internationale betrekkingen in Amsterdam. Momenteel werkt hij aan een zevendelige televisieserie over Turkije die de VPRO vanaf eind maart 2011 uitzendt.

“Turkije is een land waar je voortdurend langs de grote vraagstukken moet dansen. De geschiedenis is een mijnenveld. Wie er met Hollandse directheid bovenop duikt, vangt bot. Fethiye Çetin toont aan dat er een andere manier bestaat om het debat te voeren. Een kleine vrouw die met een klein verhaal en kleine woorden een kier opent in de ziel van Turkije en de lezer erin laat kijken. Daar kunnen politici, opinieleiders en journalisten van leren.”

Bram Vermeulen werkt voor: NRC Handelsblad / NOS / RNW

Fethiye Çetin

Fethiye Çetin

Ook na de moord op de journalist Hrant Dink blijft ze diens advocaat. Met kleine woorden doet ze hem recht en houdt ze Turken en Armenen een spiegel voor.Waar