NL editie / World edition

Elro van den Burg


Elro van den BurgElro van den Burg is sinds 2002 correspondent en economisch journalist in Polen en schrijft onder meer voor persbureau GPD.

“Als journalist heb je al snel de neiging achter het verhaal van de dag aan te lopen. Dat had ik in Nederland als verslaggever en dat is in Polen niet anders. Met een dergelijke houding bevestig je vaak het stereotiepe beeld dat over een land bestaat. In het geval van Polen is dat een narcistisch, katholiek en achtergesteld land. Dat beeld klopt maar gedeeltelijk. Er is ook een grote groep positieve jongeren. Dit zijn vaak intelligente, hardwerkende, mensen die internationaal zijn georiënteerd en een heel ander Polen nastreven. Rafal Ramotowski, die met zijn elektrische auto’s het milieu in Polen wil verbeteren, is daar een voorbeeld van. Dankzij One11 staat deze groep nu eens extra in de schijnwerpers!”

Elro van den Burg werkt voor: GPD

Rafal Ramotowski

Rafal Ramotowski

Drie jaar geleden gaf de jonge Pool Rafal Ramotowski zijn goedbetaalde baan bij Siemens op voor zijn jongensdroom: auto's op elektriciteit laten rijden.Waar