NL editie / World edition

Nazmiye Oral


Nazmiye OralNazmiye Oral is columnist voor de Volkskrant, schrijfster en actrice.

“Een Turks gezegde luidt: ‘Een druif verkleurt bij het zien van een andere druif.’ Je wordt waar je je mee inlaat, kort gezegd. Daar geloof ik in. Wij mensen zijn sociale dieren die elkaar met verhalen beïnvloeden. Wat je de wereld instuurt is daarom belangrijk: bouwt het op of breekt het af? One11 is een positieve bijdrage aan dat beeld. Verhalen van moed en hoop maken het leven breder, ruimer, liefdevoller en herinneren ons eraan dat ieder mens in staat is geschiedenis te maken. En zo kan ik mijn twee dochters de site van One11 laten zien, zodat ze naar hun volle potentie verkleuren bij het zien van andere mooie druiven.

Verzorgende beroepen staan laag aangeschreven in onze maatschappij. Ze hebben geen status, terwijl daar de bouwstenen voor de toekomst worden gelegd en de maatschappij gezond wordt gemaakt. Kris is zonnig en daadkrachtig, iemand die in de linie werkt en tegelijk zijn ervaringen gebruikt om verandering van het systeem te bewerkstelligen. Hij is een nieuwe generatie bouwer. Een die niet de hele wereld op zijn schouders draagt, maar ook durft te genieten van het leven.  Een verschil maken hoeft dus niet met moeilijke gevoelens en pijn gepaard te gaan. Ik vind dat (voor mijn dochters) een even belangrijke leerschool als de daadkracht zelf.”

Nazmiye Oral werkt voor: de Volkskrant

Kris van der Veen

Kris van der Veen

Hoe zou ik behandeld willen worden? vraagt hij zich altijd af. De strijd van Kris van der Veen voor vrouwen zonder verblijfsstatus had effect. Een gewoon mens als held.Waar