NL editie / World edition

Ralf Groothuizen


Ralf GroothuizenRalf Groothuizen (1985) is freelancejournalist en woont afwisselend in Napels en Utrecht. Sinds januari 2009 gaat hij met regelmaat op zoek naar misstanden in de Italiaanse laars, en dat mondt veelal uit in sociale reportages uit Zuid-Italië. Hij schrijft onder meer voor Het Parool, HP/De Tijd, Knack, Italië Magazine en AD Reiswereld.

“Te vaak worden verhalen door redacties afgekeurd omdat ze toevallig niet direct bij de actualiteit aansluiten. Alsof er een verbod op verdieping heerst. Een stortbak aan nieuwsberichten: worden we daar echt wijzer van? Liever grijp ik elke kans aan om mooie levensverhalen te vertellen. One11 biedt die kans.
Serieuze en ernstige verhalen, die door de moed, opgewektheid en het doorzettingsvermogen van de hoofdpersonen erg positief werken op mijn eigen twijfelende gestel. Hopelijk werken de verhalen op One11 ook therapeutisch op de lezers. Aan verdere verspreiding van verhalen die in de krant soms te weinig kansen krijgen, werk ik maar al te graag mee.” 

Blog van Ralf Groothuizen

Ralf Groothuizen werkt voor: Parool / HP/De Tijd

Filippo Cogliandro

Filippo Cogliandro

Een kok uit Calabrië wil geen protectiegeld meer betalen aan de lokale maffia. Hij verloor bange klanten, maar vecht door - voorop in de strijd tegen de 'ndrangheta.

Palagummi Sainath

Palagummi Sainath

Een Indiase journalist schrijft onvermoeibaar over de zware leefomstandigheden van boeren die kampen met corrupte corporaties en armoede.Waar