NL editie / World edition

Marloes de Moor


Marloes de MoorMarloes de Moor (1974) uit Amsterdam is freelance journalist. Zij is werkzaam voor onder meer Het Parool en verschillende vak- en publiekstijdschriften als HP/De Tijd, Panorama, Runners World en Arts&Auto. In 2009 maakte zij samen met fotograaf Dingena Mol het fotoboek De Boterbloem, een portret van een ecologische zorgboerderij waar zij een halfjaar te gast waren.

"Ik minacht ontberingen, las ik eens in een oude ridderroman. Dat vond ik mooi. Omdat er zo veel moed uit spreekt. De ridder had geen boodschap aan de beproevingen die op zijn weg kwamen. Gehavend de eindstreep halen is naar mijn mening net wat heldhaftiger dan de hele weg wind mee hebben.
Rocky el Falah had niet direct de papieren om een held te worden: een breekbare, onzekere jongen met alle ingrediënten in huis om een verkeerd pad te bewandelen. Moeilijke jeugd, veel blowen, foute vrienden, slechte streken.
Maar hij bood weerstand tegen het klassieke verhaal waarin hij terecht had kunnen komen. Hij vocht om wat van zijn leven te maken en doet nu hetzelfde voor zijn jongere lotgenoten. De liefdevolle overgave waarmee hij deze ogenschijnlijk kansarme jongens een betere toekomst wil bieden, vind ik inspirerend en bewonderenswaardig. Zijn zachtmoedige benadering lijkt haaks te staan op een harde contactsport als boksen, maar deze blijkt goed te werken.
Het bewijst bovendien hoe sport een mens niet alleen fysiek, maar ook mentaal tot een sterker, strijdbaar persoon kan maken."

Marloes de Moor werkt voor: Parool / HP/De Tijd

Rocky el Falah

Rocky el Falah

Hij groeide van lastig straatjoch uit tot sportheld. Nu probeert de meervoudig Nederlands bokskampioen moeilijke jongens op het rechte pad te brengen.Waar