NL editie / World edition

Aart Aarsbergen


Aart AarsbergenAart Aarsbergen (1953) is sinds 2001 hoofdredacteur van National Geographic Magazine Nederland•België en van de Nederlandstalige editie van National Geographic Traveler. Eerder werkte hij onder meer als redacteur voor de Arbeiderspers.

National Geographic vertelt over overweldigende natuur en vraagt aandacht voor de schoonheid van de aarde. Maar vaak eindigen onze verhalen in mineur: de biodiversiteit neemt af, planten verdwijnen en diersoorten dreigen uit te sterven. Het is daarom inspirerend mensen te ontmoeten die niet bij de pakken neerzitten en die door hun inzet en ondernemendheid hoop voor de toekomst bieden. Van hen zijn we afhankelijk voor de bescherming van onze planeet. One11 biedt deze mensen en hun verhalen het podium dat ze verdienen.
 
De hoffelijke en verlegen glimlachende Corneille Ewango is mijn held, een bescheiden held van de natuur. Het is terecht dat zijn werk (net als dat van de jonge natuurbeschermers Ofir Drori en Barbara Galletti) dit jaar is bekroond met de Future for Nature Award, die op 5 april in Burgers’ Zoo in Arnhem wordt uitgereikt.”

Aart Aarsbergen werkt voor: Crimelink

Corneille Ewango

Corneille Ewango

Milities vernietigden en plunderden in Congo. Hij bleef op zijn post en verdedigde het regenwoud. Natuur behoeft ook bescherming in oorlogstijd.Waar