NL editie / World edition

De bordenwassende schooldirecteur

door Tijn Sadée


Het dak lekt. De verwarmingsketel is stuk. "Maar ik houd gelukkig ook van klussen", zegt de Brusselse schooldirecteur Bert Decorte.

De bordenwassende schooldirecteur Hij verruilde een goedbetaalde functie als bankemployé voor een baan in het onderwijs, omdat hij maatschappelijk meer wilde beteken: zonder goed onderwijs geen toekomst, aldus Decorte, die met minimaal budget de gettovorming in Europa’s hoofdstad bestrijdt.

Een audioreportage van correspondent Tijn Sadée in Brussel


.


DelenLaatste reacties (6)

MarieVergote
Geplaatst op: donderdag 12 januari 2017 om 14:02
Ondertussen verdient hij opnieuw 3500€/maand als bankemployé. Of maatschappelijke waardering nog belangrijk is voor hem? 'k Vrees ervoor en is dit ooit geweest!
MarieVergote
Geplaatst op: dinsdag 5 juli 2011 om 00:34
Die Bert Decorte is terug gekeerd naar zijn goed betaalde job,heeft een kaderfunctie bij de scholengroep Brussel, ver weg van de gettovorming en de basis. Zo zie je maar hoe het kan verkeren !!!!
margot molier
Geplaatst op: zaterdag 26 februari 2011 om 12:18
beste mensen, wat een heerlijke site ! Dank voor dit initiatief. Tegengif voor de veelal negatieve verhalen die me via de media bereiken. En dus ook heel inspirerend : het heeft geen zin om me machteloos af te wenden, hier zijn genoeg voorbeelden van mensen die tegen de stroom inzwemmen, hun licht laten schijnen en zich niet laten ontmoedigen door het weinige wat ze bereiken.
Niniane Jakobs
Geplaatst op: vrijdag 14 januari 2011 om 12:11
Wat een geweldige site. Ik heb inmiddels bijna alle verhalen gelezen, en het is een verademing t.o.v. het 'normale' nieuws. Bedankt aan alle journalisten.
Mieke Damave
Geplaatst op: donderdag 13 januari 2011 om 16:18
Beste mensen, een positieve nieuwssite... en dat op het moment dat ik me al tijden loop af te vragen hoe je de media ervan kunt overtuigen dat de kijkers en lezers het anders willen. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat als de media positiever berichten, de maatschappij er op vooruit gaat: dat er dan ook minder negatief gedacht wordt over feiten en ontwikkelingen. Iemand zei laatst dat ik me moest concentreren op de positieve feiten... en dat doen jullie dus. Alleen vind ik er te weinig over Nederland in staan, maar dat komt wellicht nog. Jullie streven is geweldig en ik hoop van harte dat het gaat werken. Veel succes! Vriendelijke groet, Mieke Damave, 13-01-2011
Nel Amesz
Geplaatst op: dinsdag 11 januari 2011 om 16:26
Geweldig initiatief, en geschenk van de journalisten, bedankt

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

Tijn Sadée

Tijn Sadée

Na acht jaar correspondentschap in Midden- en Zuidoost-Europa werkt Tijn Sadée sinds 2009 vanuit Brussel als EU- en België-correspondent voor de Wereldomroep (RNW). Voor RNW, NOS en VPRO maakt hij tevens radio- en videoreportages over de gevolgen van EU-beleid in diverse Europese landen.

Waarom

"Stille helden twitteren niet en zie je nooit in De Wereld Draait Door. Daarom wel in One11."