NL editie / World edition

De vrouw met de broek

door VJ Movement


Lubna Hussein, beter bekend als de vrouw met de broek, werd gearresteerd in de Soedanese hoofdstad Khartoem voor het dragen van onfatsoenlijke kleding. Zij en haar vriendinnen droegen een broek. Lubna werd veroordeeld tot veertig zweepslagen, maar ze ging in beroep.Deze video is gemaakt door videojournalist Mia Bittar die als freelance correspondent voor VJ Movement reportages maakt in Soedan. Naast dit verhaal over de vrouw die zweepslagen zou krijgen omdat ze een broek aan had, maakte ze ook een reportage over de jeugd in Soedan die tijdens de verkiezingen van april 2010 vocht voor verandering.


DelenLaatste reacties (3)

Sara
Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2011 om 23:10
Is er ook ondertiteling te krijgen?
one11
Geplaatst op: woensdag 6 april 2011 om 10:26
@robert bedankt. Link doet het nu wel!
Robert
Geplaatst op: woensdag 6 april 2011 om 05:45
Hallo, boeiende reportage; de link vjmovement.com leid overigens naar cartoon...

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

VJ Movement

VJ Movement

Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen probeert VJ Movement kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren.

Waarom

"VJ Movement vindt One11 een geweldig initiatief. Het komt heel dicht bij de gedachte die de grondslag is voor het ontstaan van VJ Movement. Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen proberen wij kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren. 'There is more than one truth' is ons motto en daarom laten we journalisten met heel verschillende achtergronden hun verhalen vertellen. Dat levert veel inspirerende kennismakingen op met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Dat is wat One11 wil ook wil doen: weg van het harde nieuws de Nederlandse kijker meenemen in de bijzondere levens die overal op de wereld worden geleefd."

vjmovement.com

cartoonmovement.com