NL editie / World edition

Vrede vereist nederigheid

door VJ Movement


Rabbijn Menachem Froman woont in een nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Hij is echter geen typische kolonist.Rabbijn Menachem Froman vertelt over zijn strijd voor vrede, zijn vriendschap met Yasser Arafat en Hamasleider Sjeik Yassin.

Deze video is gemaakt door de Amerikaanse videojournalist Harvey Stein met als standplaats Jeruzalem. Als journalist probeert hij uit te zoeken wat het verhaal is achter de headlines. Hij probeert de uitwerking van het nieuws op de gewone bevolking te laten zien. Voor VJ Movement heeft hij voornamelijk verhalen gemaakt over het Palestijns-Israëlische conflict.
DelenLaatste reacties (3)

fred
Geplaatst op: donderdag 13 januari 2011 om 08:49
zolang geld regeert zal elke goed bedoeling gaan stranden door hebzucht en macht.Maar de burger is zelf verantwoordelijk voor positieve verandering in zijn omgeving/land.
Van Els
Geplaatst op: donderdag 6 januari 2011 om 22:35
Obama is inderdaad geen vredestichter noch profeet. In tegendeel, het is een doortrapt politicus die helaas het segment van de Amerikaanse bevolking die voor hem en zijn 'hope' hebben gestemd, op een slimme manier om de tuin heeft geleid (en blijkbaar niet alleen de Amerikaanse bevolking, maar ook vele naieve Nederlanders en deze beste rabbi). Niet alleen met praten zoals andere poltici, maar ook met huidskleur. Hij zet de zogenaamde 'bipartisan dictatorship' voort, die al decennia in de VS de macht uitmaakt, en breekt allerminst met de politiek van Bush. Hoop is op dit moment ver te zoeken voor velen in de VS die hun huis zijn kwijtgeraakt, die diep in de schulden zitten, of die hun eigen gezondheid niet meer kunnen betalen, maar hoop kan gelukkig nooit helemaal de nek om worden gedraaid.
Groet uit de Verenigde Staten
A. Holl
Geplaatst op: dinsdag 4 januari 2011 om 09:36
Obama, als vredestichter en profeet!
Heelaas wordt zijn "humbleness" door zijn landgenoten als politieke zwakte beschouwd.

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

VJ Movement

VJ Movement

Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen probeert VJ Movement kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren.

Waarom

"VJ Movement vindt One11 een geweldig initiatief. Het komt heel dicht bij de gedachte die de grondslag is voor het ontstaan van VJ Movement. Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen proberen wij kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren. 'There is more than one truth' is ons motto en daarom laten we journalisten met heel verschillende achtergronden hun verhalen vertellen. Dat levert veel inspirerende kennismakingen op met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Dat is wat One11 wil ook wil doen: weg van het harde nieuws de Nederlandse kijker meenemen in de bijzondere levens die overal op de wereld worden geleefd."

vjmovement.com

cartoonmovement.com
Links