NL editie / World edition

Bouwen door te breken

door Jeroen Akkermans


Norbert Denef is als misdienaar jarenlang seksueel misbruikt. Toen hij er na 35 jaar over sprak, stuitte hij op een muur van stilzwijgen. Hij gaat voor in de strijd om gerechtigheid. Hij wordt beschouwd als een paria, maar hij heeft er zijn levensdoel van gemaakt.



Norbert Denef vecht tegen de katholieke kerk.





Delen



Laatste reacties (2)

John van Dokkumburg
Geplaatst op: maandag 17 januari 2011 om 14:47
Het zijn oude instellingen ... en misbruik is helaas zo oud als de mensheid . Onder de dekmantel van kerk toch een kerkheilige voor zijn / haar daden tot verantwoordelijkheid roepen is nog wat anders dan iemand die je misbruikt maar die je om zijn dynamische toverijen ongeremd kunt haten . Want deze psychische druk heeft met de gemeenschaps beleving te maken en ik begrijp daarom goed de moeite die de slachtoffers er mee hebben . Het geheim heeft lang geduurd voordat mensen hiermee naar buiten durfden treden .

Net als deze , zullen instituten , andere bolwerken van macht hun overheersende methoden moeten oprollen, en het lijkt me dan ook beter om instituten en haar fouten in het verleden totaal maar op te heffen , niet alleen omwille van de slachtoffers maar omdat ieder mens het leven vrijwillig zal horen te leren vergeven ...

Deze manier om het leven vrijwillige te leven echter , roept om een andere paradigma welke met gelijke geest gestemden ofwel gelijke ethieken gebruik zal maken .

Funtioneren (voor de gemeenschap) zal heel anders beloont moeten worden .
Ilse Bos
Geplaatst op: woensdag 5 januari 2011 om 10:58
Goed verhaal Jeroen. De man heeft gelijk: niks obligate excuses, betalen moeten ze. De katholieke kerk is allang moreel failliet, een financieel faillissement zou alleen maar passend zijn.

Plaats een reactie













Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.






Waar



Wie

Jeroen Akkermans

Jeroen Akkermans

Jeroen Akkermans verslaat sinds 2001 het nieuws uit Duitsland en andere landen in Oost-Europa. Hij begon in 1989 op de speciale Europa-redactie van het RTL Nieuws. Daarna was Akkermans correspondent in Moskou en Londen.

Waarom

"Journalisten schuilen graag onder de warme deken van de neutraliteit. Wie objectief probeert te zijn, moet op de kant blijven staan, zo luidt een journalistieke wet, zelfs als er iemand dreigt te verzuipen. Dus wij journalisten hoeven niet bang te zijn voor natte kleren.  Maar wie altijd op het droge staat en nooit hoeft te watertrappelen om boven te blijven, verliest het vermogen om tegen de stroom in te zwemmen. Neutraliteit en objectiviteit glijden dan al snel af naar onverschilligheid. De bouwers van One11 trekken door het slijk van de samenleving en weten soms een gaatje te dichten. Dat is meer waard dan alleen een goed verhaal."

Links