NL editie / World edition

Op jacht naar gerechtigheid

door VJ Movement


Alain en Daphrose Gauthier zoeken in hun vrije tijd naar daders van de genocide in Rwanda die ongestraft in Frankrijk wonen. Daphrose komt uit Rwanda en verloor in 1994 het grootste deel van haar Tutsi-familie en -vrienden bij de volkenmoord die achthonderdduizend mensen het leven kostte. Het echtpaar heeft inmiddels twaalf oorlogsmisdadigers gelokaliseerd in Frankrijk en aangegeven bij het openbaar ministerie. Hun ultieme doel is gerechtigheid en waarheid. Daphrose: "Alleen gerechtigheid kan ons helpen te rouwen. En misschien helpt het de daders hun waardigheid te hervinden als ze voor hun misdaden kunnen boeten."
Voor Nederlandse ondertiteling: druk op 'cc' rechtsonder.

Deze video is gemaakt door journalist Jocelyn Grange en cameraman Gregoire Ozan. Samen hebben ze al veel reportages gemaakt, in hun thuisland Frankrijk, maar ook in landen als Uganda, Denemarken, Servië en Noord-Ierland. Voor VJ Movement hebben zij meerdere verhalen gemaakt, waaronder dit verhaal over een Frans echtpaar dat Rwandese oorlogsmisdadigers probeert te vinden.


DelenLaatste reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

VJ Movement

VJ Movement

Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen probeert VJ Movement kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren.

Waarom

"VJ Movement vindt One11 een geweldig initiatief. Het komt heel dicht bij de gedachte die de grondslag is voor het ontstaan van VJ Movement. Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen proberen wij kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren. 'There is more than one truth' is ons motto en daarom laten we journalisten met heel verschillende achtergronden hun verhalen vertellen. Dat levert veel inspirerende kennismakingen op met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Dat is wat One11 wil ook wil doen: weg van het harde nieuws de Nederlandse kijker meenemen in de bijzondere levens die overal op de wereld worden geleefd."

vjmovement.com

cartoonmovement.com
Links