NL editie / World edition

De engel van de favela's

door Marjon van Royen


Ze woont in de gewelddadige sloppenwijken van Rio, zoals die worden getoond in de film City of God. Met alles wat ze heeft zet ze zich in voor het recht van kinderen en jongeren om niet te worden doodgeschoten, en om naar school te kunnen. De Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Desmond Tutu ging voor Mayra op de knieën bij de uitreiking. Twee jaar nadat ze de Kindervredesprijs won, is de situatie in de favela nog steeds zoals verbeeld in die andere Braziliaanse film over het politiegeweld in de sloppenwijken, Elite Squad.
DelenLaatste reacties (3)

newbrainwave
Geplaatst op: zondag 16 januari 2011 om 16:57
Zulke mensen zijn nodig. Waren er maar meer van haar soort. Dapper en moedig, ze volgt haar ideaal. Ze probeert het hele zootje wakker te schudden daar. Een verlichte geest als je het mij vraagt
Lieneke
Geplaatst op: donderdag 6 januari 2011 om 15:36
De reportages van Maryon van Royen zijn altijd bezield. Zij gaat "gewoon" haar gang en laat zien wat er loos is. Haar reportages voegen iets toe. Dank je wel, voor jou vorm van "wat nu" Marjon van Royen.
Stella
Geplaatst op: donderdag 6 januari 2011 om 10:22
Mooie reportage over kracht die mensen tonen als niemand helpt. Drugsproblematiek wordt in stand gehouden door klandizie in het westen (nrcnext30/12). Er moet hier iets veranderen, zodat het daar beter kan worden.

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

Marjon van Royen

Marjon van Royen

Maryon van Royen is correspondent voor de NOS in Latijns-Amerika. "Het is het mooiste continent ter wereld, met de vrolijkste en moedigste mensen die je kunt bedenken. Maar ook nog vol ongelijkheid. Elke dag kijk ik met bewondering naar de mensen, en prijs ik de hemel dat ik het geluk heb hier te wonen!"

Waarom
marjonvanroyen.nl


Links