NL editie / World edition

Schoonheid zit van binnen

door VJ Movement


Saira Liaqat was verloofd, maar wilde pas trouwen nadat ze haar school had afgemaakt. Haar verloofde spoot om die reden zuur in haar gezicht. Ze kon lange tijd niet in de spiegel kijken, maar is nu een succesvolle schoonheidsspecialiste. En ze is de eerste Pakistaanse vrouw die aangifte deed tegen de man die haar verminkte. "Echte schoonheid is innerlijke schoonheid."
Deze video is gemaakt door videojournalist Ayesha Nasir. Zij maakt als freelance correspondent voor VJ Movement reportages in Pakistan. Als Pakistaanse vrouw komt ze op plaatsen waar andere journalisten niet kunnen komen, zoals bij een Pakistaanse prostituee die openhartig haar levensverhaal vertelt. Vrouwenrechten zijn een belangrijk thema voor Nasir, maar ze heeft ook verhalen gemaakt over de terroristische aanslagen in de regio en de onafhankelijkheidsstrijd van Kasjmir.


DelenLaatste reacties (6)

John van Dokkumburg
Geplaatst op: zaterdag 26 maart 2011 om 09:37
Weg is echt weg ,

Dierlijke mensen die misdaden doen , kwaad doende tegen een mens en mensheid omdat ze hun eigen driften niet kunnen begrijpen , zijn niets dan afgevallenen van ideaal in mens en Hemelen , ongehoorzaam aan Heer en Meester ontwikkelaar , innerlijke beschaving, het nuttig werk , hun eer , de zingevende liefde - bijna alles hebben ze ( dat werd toch weer , het bleek !) voor de weggooi ... omdat er is - een tegendraadse omgang - met het hogere zelf .

Hoe valser word je door eenzijdige driften als een rechtvaarding voor al - jouw - daden te vinden. Hoe naar - dit vergelijk ook mag klinken , dit is de weerspiegeling van dit ware egoisme in zijn naakte gedaante !
BmS
Geplaatst op: zaterdag 26 maart 2011 om 08:04
Enige manier om dit tegen te gaan is om de daders serieus straffen en de beschikbaarheid van zuur te beperken. Mogelijkheden voor sponsoring zijn- http://cambodianacidsurvivorscharity.org/
http://www.acidviolence.org/
P.a.m.
Geplaatst op: vrijdag 4 maart 2011 om 13:33
Een paar imam's zover zien te krijgen dat ze hun immense invloed gebruiken om dit soort verschrikkelijke misstanden te bestrijden. Dit zou m.i. al een goed begin zijn.
madeleine boerma
Geplaatst op: vrijdag 4 maart 2011 om 11:23
Dank voor het delen. Dit MOET gelezen en gezien worden. Ik voel me alleen soms machteloos. Wat is er nodig om het verschil te maken en te zorgen dat dit NOOIT meer gebeurt???? Zoveel zelf-haat wat leidt tot verminking van onschuldigen...
Henk van der Zee
Geplaatst op: vrijdag 4 maart 2011 om 11:18
Het gaat niet alleen over laffe beestachtige mannen, maar vooral over idiote tradities, normen en waarden. Ik denk dat alleen onderwijs en een goed rechtsysteem hier uiteindelijk zullen helpen.
Luuk Knol
Geplaatst op: vrijdag 4 maart 2011 om 10:56
Ik kan hier niet tegen. Waar moeten we met de wilde woede over dit soort laffe beestachtige mannen heen? Wie, wat beïnvloedt deze beestachtige moraal nu eens een keer?

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

VJ Movement

VJ Movement

Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen probeert VJ Movement kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren.

Waarom

"VJ Movement vindt One11 een geweldig initiatief. Het komt heel dicht bij de gedachte die de grondslag is voor het ontstaan van VJ Movement. Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen proberen wij kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren. 'There is more than one truth' is ons motto en daarom laten we journalisten met heel verschillende achtergronden hun verhalen vertellen. Dat levert veel inspirerende kennismakingen op met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Dat is wat One11 wil ook wil doen: weg van het harde nieuws de Nederlandse kijker meenemen in de bijzondere levens die overal op de wereld worden geleefd."

vjmovement.com

cartoonmovement.com
Links