NL editie / World edition

Elles van Gelder


Elles van GelderVanuit mijn standplaats Johannesburg reist Van Gelder door zuidelijk Afrika voor kranten, tijdschriften en radiostations. Ze werkt onder meer voor de GPD, De Pers, de Wereldomroep, VRT en IS.

"Zuid-Afrika heeft al veel gebouwd sinds het einde van de apartheid. Maar er valt ook nog heel erg veel te bouwen. In de meeste verhalen die ik maak, gaat het daarover. Over de krotten waarin veel Zuid-Afrikanen nog wonen, over de hoge werkeloosheid, de criminaliteit en het slechte onderwijs. Veel Zuid-Afrikanen voelen dat ze niet kunnen bouwen. Ze zijn allang blij als er eten op tafel is. Maar er zijn ook mensen die wel, op hun eigen soms kleine manier, hun leven en dat van anderen proberen te veranderen. Deze mensen inspireren mij als journalist en mens. One11 was een kans om een van hen in de schijnwerper te zetten. Iemand die geen vooraanstaand politiek leider of activist is, maar een mens met een goed hart die doet wat in zijn vermogen ligt."

ellesvangelder.nl

Elles van Gelder werkt voor: GPD / RNW / De Pers / VRT / Internationale Samenwerking

Sonny Sathekge

Sonny Sathekge

Sonny woont bij zijn oude moeder. Hij helpt jonge voetbaltalentjes in zijn township vooruit. Zijn moeder wast hun stinksokken. Samen houden ze de jochies van de straat.Waar