NL editie / World edition

Arjen van der Horst


Arjen van der HorstArjen van der Horst is sinds 2007 correspondent voor de NOS en het AD in Londen. Groot-Brittanni├ź en Ierland behoren tot zijn werkgebied en hij is in het bijzonder geboeid door het roerige Noord-Ierland.

“Al sinds mijn studie fascineert Noord-Ierland me. De Troubles behoorden jarenlang tot het lijstje ononoplosbare conflicten, zoals de strijd in Palestina. Maar sinds de jaren negentig heeft het vredesproces wortel geschoten en is er veel ten goede veranderd. Maar pais en vree? Dat ook weer niet. Noord-Ierland is dan grotendeels van de internationale nieuwsradar verdwenen, het is verre van een normale regio. Mijn (Ierse) vrouw groeide op in Londonderry. Bij mijn vele bezoeken aan mijn schoonfamilie in Noord-Ierland zag ik van dichtbij hoe gespleten de Noord-Ierse samenleving nog steeds is. Katholiek en protestant leven grotendeels langs elkaar heen. Dankzij bruggenbouwers als de protestantse Jeanette Warke komt toenadering langzaam op gang. Over haar gaat mijn videobijdrage voor one11.”

Arjen van der Horst werkt voor: AD / NOS

Jeanette Warke

Jeanette Warke

Bijna 40 jaar leven protestanten en katholieken in de Noord-Ierse stad Londonderry gescheiden. Jeanette Warke wil de angst voor de ander wegnemen.Waar