NL editie / World edition

Wies Ubags


Wies UbagsWies Ubags woont en werkt sinds oktober 2002 als journalist in Colombia, vanuit de hoofdstad Bogotá en vanuit het Caraïbische Barranquilla. Haar opdrachtgevers zijn onder meer het ANP, De Pers, Trouw, Internationale Samenwerking, Onze Wereld en Wordt Vervolgd.

"One11.nl is me uit het hart gegrepen, omdat ik in een land woon dat vooral bekendstaat om zijn geweld en drugs. Veel verhalen die ik maak, hebben dan ook met die problematiek te maken. Heel fijn om daaruit te breken – dat zou veel vaker moeten gebeuren. Het barst in Colombia van de initiatieven van leuke, creatieve, dappere mensen. En een detail over mijn held Luis Humberto Soriano: vier jaar geleden leerde ik hem kennen en sjouwde ik met hem en ezelin Alfa door de streek. Het verhaal kreeg ik tot mijn grote verbazing niet verkocht. Alfa gooide ons eraf toen Luis eerst mij op haar hielp en daarna zelf achterop sprong. Ze is rustiger geworden, verzekerde hij me aan de telefoon, en ze heeft haar tweede ezeltje gekregen. 'Wanneer kom je weer?' vroeg hij. Ik wil niks liever."

Wies Ubags werkt voor: De Pers / ANP / Trouw / Internationale Samenwerking

Luis Humberto Soriano

Luis Humberto Soriano

Onderwijzer Luis Soriano trekt met zijn ezel bepakt met boeken langs afgelegen dorpen in Colombia om mensen de liefde voor het lezen bij te brengen.Waar