NL editie / World edition

Bas Mesters


Bas MestersBas Mesters is sinds acht jaar correspondent in Rome voor NRC Handelsblad en de NOS. Daarvoor werkte hij negen jaar voor de Volkskrant als verslaggever in Nederland.

"Ruim acht jaar zwerf ik als verslaggever door Italië. Ik schreef veel over maffia, corruptie, en Berlusconi die de instituties van dit land dreigt te vernielen. Maar al reizend stuitte ik ook op Italianen die proberen te bouwen en niet voldoen aan de stereotypen. Vaak doen ze dat buiten de schijnwerpers, in moeilijke buurten. Sommigen geven zelfs hun baan op om zich krachtiger te kunnen inzetten voor verbeteringen. Zoals Lorella Zanardo die ik voor One11 portretteerde. Anderen riskeren hun leven. Zoals de schrijver Roberto Saviano die de maffia bestrijdt.
Deze pioniers inspireerden mij om One11 te bouwen, en ze op dit platform een eigen plek te geven, opdat ze lezers mogen inspireren. One11 heeft mij geleerd dat je niet alleen moet denken, maar ook moet doen. Dankzij Skype en internet kan iedereen gratis medestanders zoeken. Cynisme en gesomber blijken slechts verdedigingsstrategieën – schilden die beschermen tegen teleurstelling, maar die men maar al te graag laat zakken, indien daartoe uitgenodigd."
Bas Mesters werkt voor: NOS / NRC Handelsblad

Lorella Zanardo

Lorella Zanardo

Vrouwen op de Italiaanse tv worden vernederd als sekssymbool, of als levende tafelpoot. Lorella Zanardo strijdt tegen culturele verwoesting.

Lucio Guarino

Lucio Guarino

Op geconfisqueerde maffiagrond zijn nu akkerbouwbedrijven en een bed and breakfast geopend: eerlijk werk voor de jeugd, mede dankzij Lucio Guarino.Waar