NL editie / World edition

Kinderkrant verandert sloppenwijk

door VJ Movement


Een groep kinderen is met behulp van twee ngo's een krant begonnen in de grootste sloppenwijk van Delhi, India. Zij brengen al het nieuws dat de mensen in de sloppenwijk bezighoudt, ook datgene wat niet in de grote kranten staat. Sangita Singh is 11 jaar oud en een van de reporters van Udayachal. Zij vertelt haar verhaal.
Deze video is gemaakt door de Amerikaanse videojournalist Linda Blake, die als freelance correspondent voor VJ Movement in India werkt. Ze houdt ervan om verhalen te maken die echte mensen aan bod laten komen. Voor VJ Movement maakt ze meerdere reportages over onder andere vrouwenrechten, alternatieve energie en ook de video over kinderen die een krant maken. Daarnaast heeft ze ook een aantal reportages gemaakt vanuit Rwanda.

Zie ook de website van Linda Blake: lblakemedia.com.
DelenLaatste reacties (2)

marjan
Geplaatst op: woensdag 19 januari 2011 om 17:39
Ik ben erg onder de indruk. Zo jong en dan al zo betrokken en actief voor anderen.Ik hoop dat haar werk mensen met macht wakker kan schudden
Tania
Geplaatst op: donderdag 13 januari 2011 om 12:03
Wat een spirit en energie!! Net toen ik dacht: "zou ze ook wel eens (glim)lachen", kwam het eindshot met het ijsje. Prachtig!!!

Plaats een reactie

Ik wil mij graag aanmelden voor de One11-nieuwsbrief.


WaarWie

VJ Movement

VJ Movement

Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen probeert VJ Movement kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren.

Waarom

"VJ Movement vindt One11 een geweldig initiatief. Het komt heel dicht bij de gedachte die de grondslag is voor het ontstaan van VJ Movement. Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen proberen wij kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren. 'There is more than one truth' is ons motto en daarom laten we journalisten met heel verschillende achtergronden hun verhalen vertellen. Dat levert veel inspirerende kennismakingen op met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Dat is wat One11 wil ook wil doen: weg van het harde nieuws de Nederlandse kijker meenemen in de bijzondere levens die overal op de wereld worden geleefd."

vjmovement.com

cartoonmovement.com