NL editie / World edition

VJ Movement


VJ MovementMet meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen probeert VJ Movement kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren.

"VJ Movement vindt One11 een geweldig initiatief. Het komt heel dicht bij de gedachte die de grondslag is voor het ontstaan van VJ Movement. Met meer dan tweehonderd professionele videojournalisten en cartoonisten uit ruim honderd landen proberen wij kijkers meer inzicht te geven in de dingen die in de wereld gebeuren. 'There is more than one truth' is ons motto en daarom laten we journalisten met heel verschillende achtergronden hun verhalen vertellen. Dat levert veel inspirerende kennismakingen op met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. Dat is wat One11 wil ook wil doen: weg van het harde nieuws de Nederlandse kijker meenemen in de bijzondere levens die overal op de wereld worden geleefd."

vjmovement.com

cartoonmovement.com
VJ Movement werkt voor: VJ Movement

Rabbi Menachem Froman

Rabbi Menachem Froman

Rabbijn Menachem Froman woont in een Israëlische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. Liefde voor de Palestijnen is de essentie van zijn geloof.

Alain en Daphrose Gauthier

Alain en Daphrose Gauthier

Met eigen geld en in hun vrije tijd jagen ze op Rwandese oorlogsmisdadigers die onderdoken in Frankrijk. Doel: gerechtigheid voor 800.000 genocideslachtoffers.

Sangita Singh

Sangita Singh

Sangita is verslaggever voor een kinderkrant in een sloppenwijk van Delhi. Volwassenen negeren de overheid, maar luisteren naar haar.

Cholita's

Cholita's

Krijsend vliegen de gerokte cholita-worstelaars door de lucht. Zo tonen deze indianenvrouwen dat ze gelijkwaardig zijn aan hun mannen.

Sherif Arafa

Sherif Arafa

Internationale journalisten worden in Caïro geïntimideerd. Maar zij kunnen naar huis. Cartoonist Arafa omzeilt de censuur al jaren, met gevaar voor eigen leven.

Saira Liaqat

Saira Liaqat

Haar verloofde verbrandde haar gezicht met zuur, omdat ze niet wilde trouwen. Saira wilde verder. Ze is nu schoonheidsspecialiste en ontdekte haar innerlijke schoonheid.

Lubna Hussein

Lubna Hussein

Lubna Hussein werd in de Soedanese hoofdstad Khartoem gearresteerd voor het dragen van onfatsoenlijke kleding. Ze droeg een broek.Waar